Çiftçilere Gübre Desteğimiz Sürdürüyor
15.10.2019 10:58:29

Şahinbey Belediyemiz üçüncü gübre dağıtımını Burç Mahallesi’nde yaptı.

Daha önce Kapçağız ve Sarıt Köyleri’nde gübre dağıtımı yapan Şahinbey Belediyemiz üçüncü dağımını Burç Mahallesi’nde yaptı. Düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Çiftçimize Desteğimiz Sürecek

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere destek olmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek,  “Şahinbey Belediyesi olarak köylerimizin belediyemize bağlanmasından sonra köylerimize önemli yatırımlar yaptık. Üç yıl önce başlattığımız çiftçilerimize destek çalışmalarımız kapsamında; buğday, arpa, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yaptık. Çiftçimize destek olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoıruz ve devam edeceğiz. Bu dağıtımı şehirde de yapabiliriz. Ancak biz hizmeti çiftçimizin ayağına kadar getirerek dağıtımlarımızı köylerimizde yapıyoruz. 2.000 ton gübre dağıtımının ardından buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapacağız. Daha sonra ise küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri için yem dağıtımı yapacağız” dedi.

Ücretsiz Toprak Analizi Yapacağız

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey Belediyemizin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek, “Üretimin desteklenmesi anlamında çiftçilerimizin zor zamanlarında Şahinbey Belediye Başkanımz Sayın Mehmet Tahmazoğlu, gübreyle başlayan tohumla devam eden çiftçimize çok önemli desteklerde bulunuyor. Başkanımız bu desteği sağlarken, bizde boş durmayalım dedik ve Tarım Kredi Kooperatiflerine üye olan herkese ücretsiz toprak analizi yapacağız. Bundan sonraki desteklemelerde de daha düzgün, daha kaliteli ve daha verimli ürünler alınması için sizlere bir yol göstereceğiz. Özellikle kurumum ve çiftçilerimiz adına Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediyesi 3 Yıldır Çok Önemli Destekler Sağlıyor

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, çiftçilere bölgelerine göre arpa tohumu cinsi dağıtıldığına  dikkati çekerek, “Önümüzdeki günlerde tohum dağıtımı başlayacak. Tohumda Ceyhan 99 tohumunu tercih ettik. Bu bölgeler de yağış çok olduğu için çiftçimizde Ceyhan 99 tohumunu tercih ediyor. Arpa tohumunda ise Efes isimli tohumu tercih ettk. Çok verimli bir arpa çeşidi. Ancak Kilis tarafındaki köylerimize Mert isimli arpa tohumu aldık. Mevsimsel durumlarına göre arpa tohumu dağıtımı yapılacaktır. Şahinbey Belediyemiz üç yıldır çiftçimize çok önemli destekler verdi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah Razı olsun” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  15.10.2019 10:58:29