Şahinbey Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyor
15.10.2019 15:34:57

Şahinbey Belediyemiz, bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market aracılığıyla, çölyak hastalarına glutensiz gıda paketi dağıtımına devam ediyor.

Şahinbey Belediyemiz çölyak hastalarına, içerisinde 6 kg kiloluk glutensiz un, 3 paket glutensiz makarna ve 1 paket irmik hediye ederek, çölyak hastalarına destek olmaya devam ediyor.

Dağıtımlar Sürüyor

Çölyak hastaları için her ay glutensiz gıda paketi dağıtımı yapan Şahinbey Belediyemiz, tespit edilen 750 çölyak hastasına içerisinde glutensiz malzemelerin bulunduğu koli dağıtımı gerçekleştiriyor. 2013 yılından bu yana Şahinbey Belediyemizin Sosyal Market tarafından verilen glutensiz gıda kolisinden çölyak hastaları faydalanmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi, çölyak hastaları için 2013 yılında başlattığı destek kapsamında 19.602 paket dağıtım gerçekleştirdi.

“Hastalarımızın Yanındayız“

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, çölyak hastalarına her zaman destek olduklarını belirterek, “Çölyak hastalarımız hayatın bir gerçeği ve kendilerine dağıtılan bu unları da her yerde bulmaları mümkün değil. Bu nedenle 2013 yılından bu yana bu hastalarımıza glutensiz unun yanı sıra, makarna ve irmik dağıtıyoruz. Böylelikle çölyak hastalarımız kendi yemeklerini istedikleri gibi yapabiliyorlar. Buradaki amacımız bu hastalarımızın hayatını kolaylaştırmak” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  15.10.2019 15:34:57