Şahinbey Milli Mücadele Müzesine Yoğun İlgi
18.10.2019 16:34:37

Şahinbey Belediyemiz, Gaziantep’in 6.317 şehit vererek ortaya koymuş olduğu destansı mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla, restore ederek hizmete sunduğu Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni açılışından bu yana 281.550 kişi ziyaret etti.

Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara ve İngilizlere karşı tek yumruk olup, Dünya’ya örnek gösterilecek bir mücadele ortaya koyan Gazianteplilerin kurtuluş destanı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde yeniden hayat buldu. Ecdadın zor koşullar altında düşmanın teknolojik silahlarına karşı verdiği mücadele bal mumu heykeller ve ses efektleri ile profesyonel rehberler anlatımında gelecek nesillere aktarıldığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni 281.550 kişi ziyaret etti.

Tarihin Ruhu Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ndeyaşıyor

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nin geçmişin yansıması olduğunu belirterek “Burası Gaziantep’in kuruluşunda Heyeti Merkeziye’nin kullandığı bir mekân. Kurtuluş Savaşı’nda baskınlar olduğu zaman bu tünelleri kullanarak, farklı mekânlardan çıkmak suretiyle savaşı buradan yönetmişler. Gaziantep’in kurtuluş savaşında bir çok olayları içinde barındırmış çok önemli mekanlardan birisi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen Şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.’ dediği yerdeyiz. Kurtuluş Savaşı’nın en çetin geçtiği mekanlardan birisi olan bu mekan, gençlerin tarihlerini daha net bir şekilde görüp, geleceklerine yön verecekleri bir müzedir. Tarihin ruh kazandığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde ‘imkanın değil imanın galip geldiği’ çok net bir şekilde anlatılmaktadır” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  18.10.2019 16:34:37