Şahinbey Belediyesi´nden Okullarda Geri Dönüşüm Eğitimi

Şahinbey Belediyemizin, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında okullardaki öğrencileri bilgilendirdi.

Şahinbey Belediyemiz değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Şahinbey Belediyesi ve Çevre Temizlik Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında Şahinbey İlçesi genelinde ki okullarda öğrencilere geri dönüşümle ilgili bilgiler veriliyor.

En Güzel Temizlik Kirletmemektir

Okular da verilen seminerlerde amaç öğrencilere kirletmemeyi öğretmek ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun da her fırsatta vurguladığı gibi ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ sloganını anlatmak. Okul ziyaretlerinde her sınıftan seçilen öğrencilere genel olarak temizlik, geri dönüşüm ve atık pil konularında aydınlatıcı bilgiler veriliyor. Ayrıca şahsi temizlik, sınıfların, evlerin, okulların, sokakların ve mahallelerin temiz tutulması ve kirlenmesini önleyici tedbirler konusu anlatıldı. Öğrencilere Geri Dönüşüm Nedir?, Geri Dönüşüm malzemeleri hangi materyallerden oluşur? Geri Dönüştürülebilir malzemeler nerelerde biriktirilir? gibi konular anlatılıyor. Ayrıca Atık Pil nedir ve nerelerde biriktirmemiz gerekir konuları açıklamalı bir şekilde anlatılıyor.

İlet  l
Arşiv  l