2017´nin İlk Mezun Çiftleri

Şahinbey Belediyemiz tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çift 2017’nin ilk mezun çiftleri olurken, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Şahinbey Belediyemiz, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Çeled Uşaklar Güldürdü

Şahinbey Belediyemizin Evlilik Okulu Sertifika töreni öncesinde Çeled Uşaklar Tiyatro ekibi günümüzdeki evlilikleri ve evlilik içi iletişimi anlatan skeç sahneledi. Ortaya konan oyun salondakileri kahkaha boğdu.

Eşlerin Birbirini Daha İyi Anlaması İçin

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’nde olduğuna dikkati çekerek, “Evlilik okulumuz son hızıyla devam ediyor. 7.5 yılı aşkındır projemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Evlilik insan hayatında çok önemli bir dönüm noktası. Evlilikte anne-baba ve eşler arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiğini bizler göstermeliyiz, insanlar kendi yanlışlarını kendiler bulsun. İnsan hayatı çok kısa. Ömrün nasıl geçtiğini şöyle bir düşündüğümüzde sanki bir dakika gibi. Bu nedenle kimsenin kimseyi üzdüğüne kırdığına değmiyor. Halbuki herkes kendi işini yapsa hiçbir sıkıntı yok. Ama nefis var. Şeytan var. O bunu demiş, şu bunu demiş gibi kıskançlıklar dünyada var olan şeyler. Bizde bu projemizle işin doğru tarafını öğreteceğiz. İnsanların evlilik hayatında mutlu olmalarını sağlayabilirsek bu bizim için bir mutluluk olur” dedi.

Evinize Zaman Ayırın

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evliliğin önemini anlatan bir konuşma yaparak “Peygamber Efendimiz sizin en hayırlınız ailenize karşı hayırlı olanınızdır diyor. İster kadın, ister erkek olsun ailesine hayırsız olan bir kişide hayır yoktur. Kadın olsun erkek olsun eşinize ve çocuklarınıza mutlaka zaman ayırmalısınız. Evinize, eşinize çocuklarınıza zaman ayıramıyorsanız, dışarıda başkalarına hangi hayrınız dokunacak” dedi.

Şahinbey Belediyemizin düzenlemiş olduğu Evlilik Okulu Projesi’nde kursiyerlere eğitim veren eğitmenlere ve Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’na verdikleri destekten dolayı kahve fincanı hediye edildi.

8290 Çifte Eğitim Verildi

Evlilik Okulu, Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir projedir. Bu proje Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Evlilik Okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi son derece önemli birçok konu anlatılıyor. Böylelikle birçok evliliğin temeli sağlam atılıyor. Evlilikte ikili ilişkilerin önemi daha çok anlaşılıyor. 2009 yılında başlayan projeden bu güne kadar 8.290 çiftimiz faydalandı.

İlet  l
Arşiv  l