Şahinbey Belediyesi Girişimcilere Yeni İmkânlar Sunuyor

Şahinbey Belediyemiz ile KOSGEB arasında imzalanan protokolün ardından 300 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

Şahinbey Belediyemiz daha önceki yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da vatandaşlarına hizmet anlayışını en üst seviyede sürdürmeye devam ediyor. Yeni yılda yeni girişimcilerle birlikte ekonomiye katkı sağlamayı hedefleyen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep KOSGEB Müdürü Sadık Gözek ile imzaladığı protokolle 300 yeni girişimciye daha eğitim verilecek.

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Girişimcilik Eğitimi

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun makamında gerçekleştirilen imza protokolünün ardından açıklamada bulunan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, “Ülkemizin nüfusu hızla artmakta. Özellikle yeni yetişen gençlerimizin iş sahibi olabilmesi adına KOSGEB ile Şahinbey Belediyemiz arasında bir protokol imzaladık. Buradaki amacımız iş sahibi olmak isteyen gençlerimize ve vatandaşlarımıza kendi işlerini kurabilme imkânlarını sunabilmek. İmzalanan bu protokol sonrasında 300 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. 32 saat sürecek bu eğitim sonrasında kendi işlerini kurmak isteyen kardeşlerimize 50.000 TL’ye kadar hibe kredisi, 100.000 TL geri ödemeli kredi desteği sağlanacak. Ayrıca engelli ve hanım kardeşlerimize bu desteğin %20 artışı söz konusu. Ben KOSGEB Müdürümüz Sadık Gözek’e desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendi işlerini kurmak isteyen vatandaşlarımızı da belediyemize davet ediyorum” dedi.

“Girişimcilerimize Tecrübe Kazandırmak İstiyoruz”

Gaziantep KOSGEB Müdürü Sadık Gözek, girişimcilik eğitimi ile iş kurmak isteyenleri tecrübelendirmek istediklerini belirterek, “KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü olarak 2012 yılından bu yana toplam 11.500 girişimci adayına girişimcilik eğitimlerini vermiş durumdayız. Girişimci adaylarına vermiş olduğumuz eğitimler sonrasında iş ve pazarlama planlamaları, iş yeri yönetimi, muhasebe gibi birçok konuda tecrübe kazandırmayı hedefliyoruz. Dünyada ve Türkiye’de yapılan istatistiklerde, kurulan işletmelerin pazar araştırması yapılmadan kuruluğunu ve sonrasında kapanma oranlarında artış olduğu görülüyor. Bizim amacımız az da olsa girişimcilere 4 günlük eğitimlerle işletmeciliğin temel kurallarını öğretmeye çalışıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımızın da bu konuya öncelik göstermesi bizim için çok önemli. Gaziantep girişimci bir şehir, dolayısıyla Gaziantep’te de bu tür girişimcilik eğitimlerinin fazla olması gerekiyor. Bundan sonraki süreçlerde de belediyemizle birlikte bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Girişimcilerimiz aldıkları bu eğitim sonrası 50.000 TL hibe 100.000 TL geri ödemeli girişimci desteğine başvurma hakkına sahip olacaklar” dedi.

İlet  l
Arşiv  l